jeroen clausman PREMIUM webdesign

Hoe ga ik te werk

Oriënterend gesprek

Meestal beginnen we met een oriënterend gesprek (eventueel per telefoon) waarin u allerhande vragen kunt stellen en waarin ik er achter probeer te komen wat voor website u wilt hebben, zowel qua inhoud als ook qua uitstraling.
(In sommige gevallen neemt zo'n gesprek de vorm aan van een uitwisseling van e-mail berichten.)

Over het algemeen komen de volgende zaken aan de orde:
(klik op de desbetreffende regel voor meer informatie)


Afspraak

Aan het eind van het gesprek doe ik een prijsopgave, en dan kunt u beslissen of u wel of niet met mij in zee wilt gaan.


Hoe ik verder ga

Ik ga aan de slag met een eerste ontwerp (dat is meestal binnen een of twee dagen klaar). Dat ontwerp zet ik ergens on line waar u het kunt bekijken en dan vraag ik u per e-mail om daar commentaar op te leveren. (U kunt het ontwerp ook aan anderen laten zien en die op uw beurt weer om commentaar vragen). Het commentaar dat u levert probeer ik steeds zo snel mogelijk te verwerken. Ook als u een tekst heeft aangeleverd zet ik die zo snel mogelijk in het ontwerp. Zo groeit de website langzamerhand tot er iets is ontstaan waar u helemaal tevreden mee bent.


Uw huiswerk

 • Teksten
 • Afbeeldingen
 • Domeinnaamregistratie en webhosting

  In principe regelt u zelf de webhosting en domeinnaamregistratie. Dat gaat heel simpel. Ik beveel mensen aan om dat bij 1eurohosting te doen (de goedkoopste die ik ken (Ca. € 25,- per jaar).
  U gaat naar de website van 1eurohosting. Op de eerste pagina kun je de gekozen domeinnaam invullen. Klik op check. Dan wordt gecontroleerd of de domeinnaam nog vrijh is. Zo ja, dan kan je de bestelling verder afronden. In vrijwel alle gevallen kunt u volstaan met het goedkoopste pakket (Budget Webhosting).
  Meestal krijgt u dan binnen een dag de inlogcodes toegestuurd. Die codes moet u dan naar mij sturen, omdat ik die nodig heb om de website op zijn plaats te zetten.

  Ik laat u de webhosting zelf regelen omdat u dan rechtsreeks zelf kunt betalen, en dus de rekeningen niet via mij hoeven te lopen. Verder is dan ook heel duidelijk dat u de eigenaar van de domeinnaam bent.
  De webhoster heeft dan uw email-adres als contactadres. Daarheen stuurt hij bijvoorbeeld antwoord als u uw wachtwoord bent vergeten. Als u met een andere webdesigner verder wilt gaan bent u niet van mij afhankelijk.